Hoppa till innehållet
08:00 13 okt
Norra scen

Norra Scen: Kan vi bli 100 000 fler i norra Sverige?

13 okt. 2023, 08:00 - 09:00
Luleå, Vetenskapens hus eller digitalt
Svenska
Gratis
Publicerad: 18 september 2023

Norra Sverige står inför stora utmaningar då samhällsomvandlingen beräknas generera 100 000 nya invånare till följd av de omfattande investeringarna i fossilfri industri. Vi bjuder in till ett frukostseminarium där vi diskuterar detta. Anmäl dig nedan om du vill ha frukost, annars är det bara att komma.

Tusentals arbetstillfällen kan skapas i den nya industrin men för ett hållbart samhällsbygge behöver också andra branscher stora arbetskraftstillskott. Inte minst står skola, vård och omsorg inför stora utmaningar när Norrbotten växer.

Välkommen på frukostseminarium med vår moderator Helena Godotter Karlberg som leder ett samtal med Rikard Eriksson och Jonas Thörnqvist om nuläget och framtiden. Kommer vi att bli 100 000 fler i norra Sverige?

Rikard Eriksson är professor i ekonomisk geografi vid Umeå Universitet och forskar om arbetsmarknad, flyttmönster och regional utveckling. Nyligen tilldelades han 43 miljoner i medel för att forska om den industriella omvandlingen i norra Sverige.

Jonas Thörnqvist är projektchef på Region Norrbotten och jobbar bland annat med hälso- och sjukvårdsplanering kopplat mot den gröna omställningen.

Frukost serveras från kl 07.30 till föranmälda.

Välkommen!

ANMÄLAN TILL FRUKOST ÄR NU STÄNGD