Robbie Borowczyk och Lisa Pelli Borowczyk
Krögarparet Robbie Borowczyk och Lisa Pelli Borowczyk återvänder till Vetenskapens hus med Unik. Foto: Leif Nyberg Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Unik tillbaka i Vetenskapens hus

Publicerad: 20 november 2019

Nu är det klart med restauratör i Vetenskapens hus – och det blir en nygammal sådan. I februari 2020 öppnar Unik på nytt i Vetenskapens hus i centrala Luleå.

Lisa Pelli Borowczyk och Robbie Borowczyk drev restaurangen i Vetenskapens hus från öppningen 2014 fram till sommaren 2017. 3 februari 2020 gör de comeback i lokalen.

– Både Lisa, personalen och jag känner oss mycket taggade på att återvända till Vetenskapens hus. Det är roligt att Unik kommer tillbaka till centrala Luleå och att det blir en nystart i Vetenskapens hus, som ligger oss varmt om hjärtat, säger Robbie Borowczyk.

Paret Borowczyk driver också Unik café och Unika Boxen på universitetsområdet i Luleå, en verksamhet som fortgår.

Öppet från morgonen

Unik i Vetenskapens hus kommer ha öppet tisdag-lördag kl 08-16. Tina Forsberg, Luleå tekniska universitets verksamhetskoordinator för Vetenskapens hus, poängterar att det är viktigt att ha öppet från morgonen för att möta besökarnas önskemål om frukostmöten eller andra tidiga arrangemang på Vetenskapens hus. Det går även att förbeställa mat kvällstid för bokade event och arrangemang.

– Det är en stor fördel och trygghet att Unik kan Vetenskapens hus. De kommer in med både erfarenhet och energi, säger hon.

Vetenskapens hus är ett samarbete mellan IVA, LKAB och Luleå tekniska universitet.

Tina Forsberg

Tina Forsberg, Kommunikatör