16:30 15 feb
The Magnettes
The Magnettes. Foto: Pressbild Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Afterwork med dokumentärfilm

15 feb. 2019, 16:30 - 18:30
Piteå, Kaleido, Storgatan 44, Piteå
Publicerad: 28 januari 2019

Köp en tacotallrik eller en sallad och hör vilka spännande filmer Martin Åhlin och Mitra Sohrabian skapar – exklusiva klipp utlovas!

Martin Åhlin är känd för sina korta skräckfilmer och musikvideor. För första gången regisserar han nu en dokumentärfilm – The Magnettes Family – om bandet The Magnettes. Martin står för regin tillsammans med Frida Tuneström Bäcklund, som även är bandets stylist. Dokumentären tar oss med på turnéer och spelningar, men också till bandmedlemmarnas vardagliga liv. Ikväll visar Martin klipp och berättar om filmen som har premiär 2020.
Mitra Sohrabian är en erfaren dokumentärfilmare som har skapat många starka kvinnoporträtt, bland annat om Jonna Jinton och Heide Krönlein. Hennes senaste dokumentär Körlärare sökes kommer att ha festivalpremiär nu under våren. Dokumentären handlar om Ikran, som övningskör med Sara. Familjemedlemmarna sitter ofta med när Ikran kör – och då och då händer det något utöver det vanliga. Mitra berättar om sitt arbete som dokumentärfilmare och visar klipp.

Ett arrangemang av Filmpool Nord i samarbete med Luleå tekniska universitet och Dokumentärfilmsdagen.

Fri entré – hjärtligt välkomna!