Hoppa till innehållet
12:00 7 nov
Renata Chlumska
Fotograf: Jari Tolvanen Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Föreläsning med Renata Chlumska

7 nov. 2023, 12:00 - 12:55
Luleå, B192
Svenska
Publicerad: 13 september 2023

Alla studenter på Luleå tekniska universitet är välkomna på lunchföreläsning med äventyrerskan och bergsbestigaren Renata Chlumska. Föreläsningen är en del av Ljusveckan.

I snart 30 år har Renata livnärt sig på sin passion – nämligen äventyr. Och som professionell äventyrare och bergsbestigera vet hon mycket väl att det sällan är en rak och platt väg som leder till framgång. För det mesta är den både lång, svår, krokig och oviss. Hon har som första svenska nått toppen av Mount Everest, genomfört det legendariska klätterprojektet The Seven Summit och som enda människa i världen av egen kraft rundat de lägre 48 staterna i USA. 

Och under en expedition, precis som under studietiden förändras landskapet ofta och snabbt. Då gäller det att kunna navigera även när sikten är dålig, leda både sig själv och andra, kommunicera tydligt och många gånger fatta tuffa beslut.

Uppförsbackar är med andra ord inget främmande för Renata och en stund med henne väcker nya tankar och ger förnyad kraft att ta sig an de utmaningar vi alla möter i olika skepnader.

Föreläsningen riktar sig till studenter på LTU. Varmt välkommen!