12:15 22 okt
maria uden
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

HPC inbjuder till seminarium: Erfarenheter från Williams College, MA, USA

22 okt. 2019, 12:15 - 13:00
Luleå, A 2029
Publicerad: 18 september 2019

Finansierad av STINTs stipendium ”Teaching Sabbatical” tillbringade Maria Udén hösten 2018 på Williams College, MA, USA. Stipendiets syfte är att seniora lärare/forskare ska få tillfälle att uppleva på plats och plocka upp pedagogiska influenser från topprankade universitet.

Maria är annars, till vardags, professor i genus och teknik och finns på ämnet Industriell design, ETS.  Hon undervisar idag framför allt på ingenjörs- och civilingenjörsutbildningar, och ”på nätet” i tvärvetenskapliga kurser med genusperspektiv.

Idealet på Williams är en ”well rounded” student, det vill säga någon som förstår både naturvetenskap, humaniora och samhällsvetenskap, har insikt i någon eller flera konstarter och dessutom gärna utövar idrott. Seminariet är tänkt att förmedla och diskutera några intryck av hur lärare under de förutsättningarna planerar kurser och undervisning. Här väljer studenterna dessutom kurser inför varje termin – det för långt från den situation vi på LTU upplever med vår programstruktur. Diskussionen om mångfald och likabehandling är levande på 200-åriga Williams, vilket är det andra temat i seminariet. Det är brännande ämnen i dagens USA som också påverkar både kursers utformning och collegelivet i stort.

Kontakt

Maria Uden

Maria Uden, Professor

Telefon: 0920-493023
Organisation: Industriell design, Människa och teknik, Institutionen för ekonomi, teknik och samhälle