Hoppa till innehållet
11:00 19 maj
gruvföreläsning
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Lunch and learn: Hur får vi en ändamålsenlig miljöprövning?

19 maj. 2021, 11:00 - 11:45
Zoom
Publicerad: 16 mars 2021

En ändamålsenlig tillståndsprövning är en förutsättning för en hållbar omställning av det svenska näringslivet. Många har synpunkter på miljöprövningen, så vad är egentligen problemet med den?

På detta webbinarium diskuteras hur miljöprövningen av nya industrisatsningar kan utgöra såväl en drivkraft som en barriär för klimatomställningen.

Professor Patrik Söderholm och Kristoffer Sundström, doktorand i nationalekonomi vid Luleå tekniska universitet, identifierar utifrån ett antal verkliga fall viktiga lärdomar för hur en ändamålsenlig miljöprövning kan utformas och identifieras. De presenterar även preliminära planer på en kommande studie som ska beröra miljöprövning kopplat till små- och medelstora företag. 

Du står för maten – NorrlandsNavet står för kunskapen

NorrlandsNavet Lunch and learn är en kostnadsfri, digital seminarieserie för företag som vill utvecklas. Ät lunchen framför skärmen och ta samtidigt del av aktuella ämnen som kan inspirera och ge nya infallsvinklar kring hur du kan utveckla ditt företag. Smidigt, lättsamt och kostnadsfritt!