Hoppa till innehållet

Så var LTUfestivalen

Publicerad: 9 september 2022

LTUfestivalen, det uppskjutna 50årsfirandet för studenter och anställda, skapade en fantastisk stämning på universitetsområdet. DJ-laget från STUK, Jazz- och rocktreorna och Miriam Bryant höll festivalen i gång från början till slut.

Redan klockan 16 kom de första besökarna och till Dj Hanell och DJ Eler spelade medan besökarna kunde köpa något att äta i ett av de två restaurangtälten. STUK serverade en chark-talltik och Unik, som hade sällskap av Taps&Tacos serverade Beef chili och hamburgare. Restaurangtälten fylldes och de fick lyssna på kvällens första livespelning: jazztreorna från Musikhögskolan i Piteå.

Där efter dansade publiken till DJ Akva innan Musikhögskolans rocktreor klev upp på scenen med en rockig blandning av Fleetwood Mac och Radiohead. Under deras spelning samlades mer och mer besökare framför scenen och gjorde sig redo för kvällens huvudnummer: Miriam Bryant. Efter lite peppande musik från DJ M.E.D.Z välkomnade rektor Birgitta Bergvall-Kåreborn Miriam Bryant upp på scenen. Med både nya och äldre låtar bjöd Miriam på en fantastisk konsert och publiken sjöng med från början till slut.