Hoppa till innehållet
14:45 14 dec
D7057E, Projekt i Interaktiva system 2020
Matematik med ny teknik. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Projektredovisning datateknik 2020

14 dec. 2020, 14:45 - 17:15
Luleå , Online via Zoom
Svenska
peter.parnes@ltu.se, +46702392995
Publicerad: 5 oktober 2020

Sistaårsstudenterna på civilingenjörsprogrammet datateknik med inriktningarna informations- och kommunikationsteknik samt interaktiva system presenterar resultaten från sina större projektkurser D7017E och D7057E.

4 projektgrupper presenterar sitt arbete med mjukvaruutveckling där målet är att studenterna ska öva på att arbeta i större projekt. Detta sker i kurserna D7017E och D7057E för inriktningarna Informations- och kommunikationssystem respektive Interaktiva system. 

Presentationerna sker online via Zoom

Måndag 201214 1445 - ca 1715.  

Välkomna att lyssna in på studenterna där varje projekt kommer att presenteras under 30 min. Åhörarna får också en chans att ställa frågor till projektgrupperna. Här följer studenternas egna beskrivningar av sina projekt. 

Matematik med ny teknik - uppdragsgivare: LTU 

Vårt projekt handlar om att implementera en interaktiv applikation för studenter som lärare kan använda tillsammans med sina matematikkurser eller relaterat till matematik för att hjälpa inlärningsprocessen och göra den mer intressant. För att göra applikationen mer intressant för studenter kommer typiska incitament som vanligtvis finns i onlinespel att användas, såsom att uppnå olika prestationer för uppnådda mål, samla erfarenhetspoäng för att låsa upp nya nivåer och statistik om vad användaren har gjort hittills. Lärare kommer att kunna designa uppgifter med hjälp av det inbyggda verktyget som kommer att innehålla 2D- och 3D-visualiseringar av funktioner, integraler, vektorrum och mer. Uppgifterna är sedan avsedda att placeras på olika nivåer i olika kategorier för eleverna att lösa för att lära sig och låsa upp fler nivåer.

Projekt Supervision – uppdragsgivare: Future Ordering 

Det här projektet har i avsikt att göra utflödet av mat i restauranger mer felfritt, effektivt och billigare. För att nå dessa mål kommer ett automatiserat order kompletteringsprogram att byggas som använder sig av en AI som övervakar ordern medan den färdigställd som ett hjälpmedel till personal. Ett elektronisk system som ersättning till ett system baserat på kvitton skulle kraftigt reducera kostnader och att ha en agent som övervakar ordern skulle hjälpa personalen att göra färre misstag så som att glömma att lägga till produkter till ordern eller att lägga till en produkt som inte skulle vara med i ordern. Systemet kommer förhoppningsvis även att reducera stress hos personalen då de inte behöver vara lika fokuserade, speciellt då det kommer in många beställningar.

RPA-Tomorrow - uppdragsgivare: Substorm

I en kontorsarbetares vardag är det vanligt att utföra repetitiva uppgifter på sin dator, t.ex. schemalägga möten, dela filer och skicka e-post. Detta är monotona uppgifter med stor risk för mänskliga misstag och slösar värdefull tid. Robotic Process Automation (RPA) är ett växande fält som har som mål att lösa dessa problem genom att skapa smarta mjukvarurobotar. I detta projekt är målet att skapa en proof of concept robot med hjälp av artificiell intelligens och naturlig språkbehandling. Användaren ska kunna berätta för roboten vad som behöver göras och uppgiften kommer därefter att utföras automatiskt utan att användaren behöver vara delaktig i processen.

Var är Peter - uppdragsgivare: Tromb

Det här projektet handlar om att göra en applikation som ska hjälpa reseledare att anordna resor. För att planera en resa så krävs det att man har ordning och reda, se till att alla är på plats när dem skall vara det och framförallt ska alla resenärer vara nöjda med resan och under resans gång. Vår tro är att det kommer att bli lättare om det finns en samlad app för att sköta dessa saker. Med funktioner som chattar mellan resenärer, intressebaserade evenemang samt agendor för en specifik resa med pushnotiser gör att resenärer kommer kunna fokusera på att njuta fullt ut av sin semester snarare än att samordna aktiviteter.
 

Kontakt Peter Parnes

Peter Parnes

Peter Parnes, Professor

Telefon: 0920-491033
Organisation: Distribuerade datorsystem, Datavetenskap, Institutionen för system- och rymdteknik