Driftinformation


[200219] Uppgradering av webben, LTU.se

2020-02-19 kl 06:00 förväntas vi ha ett driftavbrott på Webben, LTU.se, Content Management System (Polopoly).
Avbrottet påverkar LTU.se
Arbetet beräknas vara klart innan 2020-02-19 kl 08:00
Mvh IT på LTU
 

[200211] Driftavbrott på DIVA

Publikationsplattformen DiVA har ett oplanerat driftavbrott. Avbrottet innebär att tillgång till fulltexter och registrering av nya publikationer under en tid omöjliggörs. Arbete pågår hos leverantör att åtgärda och beräknad klartid är 2020-02-17 08:00

[191204] Adobe acrobat licens

Problem med Adobe Acrobat och att läsa PDF-filer?

Licensproblematiken med Adobe Acrobat grundar sig i övergången till vår Adobe Creative Cloud-licensiering. Om du har problem att använda Adobe Acrobat pga utgången licens, så rekommenderar vi att du stänger alla Adobe-program och laddar ner Adobe Creative Cloud App från ditt Software Center om du använder Windows, eller från ditt Managed Software Center/Self Service om du använder dig av MacOS. Använd VPN om du befinner dig utanför campus.

All personal på LTU har fått ett Adobekonto. Man loggar in på kontot med sin LTU-epostadress och lösenord. Man använder detta Adobekonto för att verifiera sig i Adobe Creative Cloud app. Detta löser alla licensieringsproblem med Adobe Acrobat.

Den snabbaste lösningen eller om du får problem med Adobe Creative Cloud är att logga in på https://account.adobe.com/ med sitt Adobekonto (LTU-epost och lösenordet för eposten) så kan licensen uppdatera sig. Om det fortfarande är problem efter inloggning så laddar man ned den nyaste versionen av Adobe Acrobat genom länken ovan. Programmet finns att hämta under fliken "Visa och hämta mina program".

 

Planerade driftavbrott

Inga planerade avbrott.