Hoppa till innehållet
avbrott

Driftinformation

Publicerad: 17 maj 2021

Ny information

Molndatasalar

Det kan stundtals vara problem med att starta Desktop Windows 10 Student 3D CAD i molnbaserade datorsalarna. Maskinerna startar inte alltid upp korrekt i Microsofts datacenter Azure. Under arbetsdagar övervakas och hanteras detta så att det inte bör leda till större problem. Under helger finns risk att 3D CAD maskinerna inte alltid startar. Då kan ni använda Desktop Windows 10 Standard - Student i stället. De flesta applikationerna finns där, men för grafikkrävande applikationer erhålls sämre prestanda.

Problem med anknytningar i Piteå

För närvarande går det inte att komma fram till abonnenter med riktnr: 0911. Det går att ringa på anknytningsnummer och mobilnummer till personal i Piteå. När personal från Piteå ringer visar de 0920-491000 om de ringer till andra nummer än anknytningsnummer. Ringer de på anknytningsnummer visas deras anknytning. [Uppdatering 17 maj 2021]  Leverantören jobbar fortsatt med felsökning.

 

Phishing, scam mm

Var uppmärksam på om du får sms som säger att du ska spåra ett paket som kommit bort. Det är förmodligen kopplat till artikeln nedan.

Läs gärna artikeln så du är förberedd och vet vad du ska göra.

 

Planerade driftavbrott

 

Bibliotekskonto

Bibliotekssystemet Koha uppgraderas torsdag 2021-05-20 kl 16:00 - 18:00. Biblioteskontot för personal, studenter och övriga kommer därför vara otillgängligt under den tiden. 

Platina

Diarie- och dokumentsystemet Platina kommer att stängas av för underhåll på Måndag den 10 maj klockan 16:00 och förväntas vara igång igen senast tisdag morgon. Under tiden kommer dokument och ärenden i systemet att vara helt otillgängliga.