Hoppa till innehållet

Inspelning av lunchföreläsning: Om det inte blir bättre är det inte digitaliserat.

Publicerad: 26 maj 2021

Rubriken antyder att vi ibland använder informationsteknik på ett sätt som faktiskt inte förbättrar något, åtminstone inte sådär radikalt som det kanske utlovades. Men det finns också exempel på att tekniken fullständigt revolutionerat verksamheter eller samhällsföreteelser. Skillnaden är ganska lätt att förstå, om vi använder ny teknik för att i allt väsentligt göra precis som förut så blir det också ganska likadant som förut. Vi har möjligen datoriserat – men inte digitaliserat.

Om vi däremot passar på att bygga helt nya processer och verksamheter, sådant som inte var tänkbart innan vi fick den här tekniken, då finns det alla förutsättningar att verkligen flytta gränser för vad som går att göra.

Om det här, och hur vi rent praktiskt kan gå tillväga för att nå längre, föreläser Troed Troedson. Troed är författare, konsult och föreläsare och har arbetat med strategier och utvecklingsfrågor i stora organisationer under mer än 30 år. Han tar med oss på en roande, och stundtals oroande, resa in i de kommande trettio åren.

Här kan ni i efterhand se inspelningen av lunchföreläsningen med Troed!