Box - Synkronisering

Publicerad: 8 mars 2016

Synkronisering används när du automatiskt vill få en kopia av Box-filerna till din dator.

 

Förutsättningar

 1. Box-konto via LTU.
 2. Synkprogrammet är installerat på datorn.
   

Instruktion för windows

 1. Starta Box klienten.

 2. Skriv e-post adressen och bocka i Use my company’s singel sign-on credentials och fyll inte i något lösenord. Sedan klicka på Submit. Då kommer klienten att logga in mot Box servern.

 3. Ett nytt fönster öppnas där du uppmanas att välja din identitet leverantör. Välj Luleå tekniska universitet och bocka för kom ihåg mitt val

 4. När du ser LTU’s inloggningsruta, logga in som vanligt med ditt LTU-konto (utan @ltu.se). Box börjar med att skapa en mapp på din dator som synkas med box.com. När hela stapeln är grön och visar 100% kan du stänga fönstret. Box klienten kommer fortsätta vara igång. Ikonen finns längst ner till höger i aktivitetsfältet.

 5. Starta utforskaren och Under My documents hittar du mappen My Box Files som används för att synka dina mappar och filer med Box.com. Hit synkas de filer som du i webbgränssnittet för Box väljer att synka.

Instruktion för Mac

 1. Starta programmet Box Sync och välj Use single sign on länken för att gå vidare med inloggningen.
 2. Skriv hela din e-post adress (användarnamn@ltu.se) och tryck på Continue
 3. Välj Luleå tekniska universitet från listan och tryck Select och sedan logga in som vanligt.
 4. Öppna finder och där finns nu en mapp som heter Box Documents dit de filer och mappar som du i webbgränssnittet väljer att synka ned finns.

 

Tips! Om du inte har Synkprogrammet installerat på datorn kan du logga in på Box. Det finns en ruta till höger där det står Hämta Box sync nu. Välj Hämta.