Hoppa till innehållet
Tim Kinnunen
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Hjälpte andra med studier genom SI-pass

Publicerad: 10 maj 2021

Som ett extra stöd i studierna erbjuder Luleå tekniska universitet samverkansinlärning. Det är en slags mentorverksamhet där studenter under så kallade SI-pass tillsammans hjälps åt att lösa kursuppgifter. Passen leds av en student som tidigare läst kursen.

Tim Kinnunen, student på programmet civilingenjör rymdteknik, har jobbat som ledare för flera SI-pass.

Hur gör man för att delta på ett SI-pass?

– Man behöver inte "boka in sig" på pass utan det är öppet för vem som helst att komma när som helst under passet, även om vi helst ser att man ansluter i början av passet, säger Tim.

Behöver studenten förbereda sig inför ett SI-pass?

– Det är bra om man har gjort någon övningsuppgift på området vi går igenom under passet, men det finns inget krav för det. Vi brukar fråga innan vi börjar var de är i kursen och vad de har gått igenom, så att vi inte jobbar med ett område som de inte har gått igenom än.

Vad krävs av studenten under ett SI-pass?

– En vilja att arbeta och att lyssna på andras idéer, samt att inte vara rädd för att dela med sig av sina egna tankar, är det som krävs. 

Vad tycker du om att vara SI-ledare?

– Jag gillar matematik rent generellt och att hjälpa andra med det, så att bara få snacka om matte med folk tycker jag är roligt. När jag först började tyckte jag det kanske var lite obekvämt att stå inför andra och ta en ledande roll, men ju mer jag har gjort det desto mer bekväm har jag blivit och tycker nu att det är roligt. Jag hade aldrig gått på ett SI-pass innan jag blev SI-ledare.