Biblioteket

Senaste nytt om bibliotekslokalen i Luleå

Publicerad: 18 december 2018

Här kan du läsa det senaste om vad som pågår i den ordinarie bibliotekslokalen och hur arbetet fortskrider med ombyggnad. Biblioteket kommer uppdatera kontinuerligt.

Luleå
 

Vad händer just nu?
Just nu gör Akademiska Hus en byggupphandling som upphandling av byggtjänster för lokalen. Anbudstiden varar under hela maj månad.

Under juni månad tecknas kontrakt och aktuell entreprenör förbereder byggstart i början på augusti och vi håller tummarna för att kunna flytta in under januari månad.

För att vara förberedda i god till pågår bibliotekets upphandling av snickerier och därefter inventarier.

Biblioteket kommer att finnas i samma lokaler och med samma rutiner som nu under HT 2019.

Vad vill vi?
Vi bygger en miljö med många eluttag, energieffektiv belysning, bra ventilation, olika slags studieplatser så att alla kan hitta sin favorit , lättillgänglig självservice men också goda möjligheter att ta hjälp när man kört fast.

Våra planer och lösningar har inspirerats av studenters feedback och förslag, universitetets pedagogiska idé, andra universitetsmiljöer och vad forskningen säger om bibliotek som lärmiljö.

Vi vill skapa ett bibliotek som fungerar för träning av pedagogiska metoder, akademiskt förhållningssätt och professionella färdigheter, en miljö där alla känner sig välkomna och blir inspirerade.