New Refworks

New RefWorks

New RefWorks är ett webbaserat program som hjälper dig att skriva referenser och att skapa källhänvisningar och referenslista direkt i din text. New RefWorks är tillgängligt för all personal inom Region Norrbotten.

New RefWorks har ersatt Legacy RefWorks. Om du fortfarande använder Legacy RefWorks behöver du byta till New RefWorks, men läs igenom informationen längst ner på sidan innan du byter. Än så länge går det att använda den äldre versionen, men observera att den inte längre uppdateras.

Innan du installerar New RefWorks: 

  • Använd senaste versionen av Java
  • Tillåt pop-ups
  • Två New RefWorks-konton till samma textdokument fungerar bara i Google Docs
  • Använd inte funktionen Spåra ändringar i Word när du skapar en referenslist 

Logga in /Skapa konto 

Lär dig använda New RefWorks

Write-N-Cite

För att New RefWorks ska fungera i Word behöver du installera en plug-in som heter Write-N-Cite. Kontakta Teknikakuten om du behöver hjälp med installeringen. 

Legacy RefWorks

Även om du har ett konto i Legacy RefWorks måste du skapa ett nytt konto när du går över till New RefWorks. Observera att du inte kan byta konto om du vill fortsätta arbeta i ett pågående dokument där du använder Legacy RefWorks och Write-n-Cite i Word. Skriv därför färdigt hela dokumentet innan du byter till New RefWorks. 

Innan du går över från Legacy RefWorks till New RefWorks behöver du avinstallera Write-N-Cite i Word, och det gör du under Infoga och Tillägg. Därefter kan du installera om Write-N-Cite från ditt nya konto i New RefWorks. Det går också bra att importera dina sparade referenser från Legacy RefWorks till New RefWorks, se länk nedan. 

Kontakta universitetsbiblioteket