Hoppa till innehållet

Menscykelns betydelse för kvinnors träning och prestation

19 maj. 2021, 12:00 - 13:00
Zoom
Svenska
Gratis
Publicerad: 6 maj 2021

Den mesta prestationsforskning som hittills genomförts har gjorts på män. Men vilken effekt har hormoner, menscykel och p-piller på kvinnors träning och prestation? Angelica Lindén Hirschberg, överläkare och professor i gynekologi och obstetrik på Karolinska Institutet, presenterar vad vi vet idag och berättar om Sveriges Olympiska Kommittés (SOK) nya forskningssatsning på kvinnors fysiska presentationsförmåga.

FULLBOKAT!

Luleå tekniska universitets adjungerade professor i fysioterapi, H-C Holmberg, tillika forsknings- och utvecklingschef på SOK, medverkar också och berättar om forskning på kvinnor och män inom längdskidåkning med inriktning mot prestation och jämförelse mellan överkropp och ben. Du har möjlighet att ställa frågor till forskarna i chatten under webbinariet.

Föreläsningen är kostnadsfri och ges på Zoom. Anmäl dig nedan så får du en Zoom-länk dagen innan. Max 500 deltagare – först till kvarn gäller.

Den 1 juni kommer del två i denna seminarieserie som handlar om forskning som fokuserar på hur Marit Bjørgen blev världens genom tiderna bästa kvinnliga längdskidåkare.

FULLBOKAT 19 MAJ!