Åttondeklassare tävlade i Teknikjakten

För sjunde året i rad hade Luleå tekniska universitet bjudit in åttondeklassare från Norrbotten och Västerbotten för att tävla i teknikjakten. Studenter vid universitetet agerade lagcoacher i tävlingen där även personal från Teknikens Hus deltog.

Teknikjakten är en tävling som går ut på att klasserna löser olika uppdrag som relaterar till naturvetenskap och teknik på stationer runt om på universitetet. De tävlar också om priser från Luleå tekniska universitet, Facebook och Teknikens Hus. För att lyckas i tävlingen krävs samarbete och kunskap. Universitetets duktiga studenter inspirerade och coachade eleverna under en händelserik dag. Syftet med teknikjakten är att öka intresset för teknik och visa deltagarna att teknik återfinns i många olika utbildningar vid Luleå tekniska universitet.

– Det är jätteroligt att klasser från hela länet och Skellefteå kommer hit och vi hoppas det ska skapa nyfikenhet att studera vid Luleå tekniska universitet. Jag vill också berömma våra studenter som gjort ett utmärkt jobb med att ta hand om eleverna. Studenterna kommer från hela landet och har valt LTU för en bra utbildning, roligt studentliv och att få uppleva vintern i norr, säger Susanne Ljunghager, projektledare för Teknikjakten.

Hedskolan i Gällivare vann första pris på 10 000 kronor. Andra pris på 4 000 kr vanns av Kyrkholmsskolan i Arjeplog och på tredje plats med 2 000 kr i pris kom Stureskolan i Boden. Övriga klasser fick ett tröstpris i form av tårta till klassen. Bästa filmklipp vanns av Björkskataskolan i Luleå. Den klass som syntes bäst var Högalidskolan i Kiruna som hade tryckt upp matchande röda lagtröjor.

Pressinbjudan Teknikjakten

[https://www.mynewsdesk.com/se/lulea_tekniska_universitet/pressreleases/pressinbjudan-teknikjakten-foer-grundskolan-1968801]

Taggar

Sidansvarig och kontakt: Ted Karlsson

Publicerad: 18 maj 2017

 

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,6 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 700 anställda och 15 000 studenter.

 

Luleå tekniska universitet • 971 87 Luleå • Organisationsnummer: 202100-2841 • Telefon: 0920 49 10 00 • Fax: 0920 49 13 99 • Studenttorget: 0920-49 20 00
E-post allmänna ärendenFrågor om studier • Om webbplatsen  • © Luleå tekniska universitet 2017