Hoppa till innehållet

LARV- mässan lockade 110 företag

Publicerad: 19 januari 2023

Arbetsmarknadsveckan LARV brukar genomföras i januari varje år. Pandemin satte käppar i hjulen under tre år, men nu har arrangemanget åter genomförts på samma sätt som tidigare.
– 2022 hade vi en fysisk mässa, men först i april. Det gjorde att intresset från företagen blev något mindre. Men nu känns det härligt att vara igång igen, säger Hanna Westerberg, projektledare.

Luleå arbetsmarknadsvecka, LARV, arrangeras av Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet. Målet är att studenter ska få kontakt med arbetsgivare och att företagen ska träffa framtidens kompetens. Det stora arrangemanget är en mässa under en dag då företagen ställer ut i montrar.

– Ett syfte är att studenterna ska träffa arbetsgivare, inför att de ska göra exjobb eller sommarjobba, eller om de är intresserade av att söka jobb, säger Hanna Westerberg.

Föreläsningar och mingelkväll

Det var full aktivitet och sorlet steg mot taket i B- och C-huset på universitetsområdet under mässdagen. Sammanlagt deltog 110 företag i mässan, det var allt från teknik- och dataföretag till Region Norrbotten.
– Förutom den här mässan har vi även  föreläsningar och mingelkväll, säger Hanna Westerberg.

Kajsa Forsberg och Sara Vestin från ABB berättar att företaget brukar medverka på mässan.
–  Mässor är viktiga för oss, vi är alltid med på LARV. Vi behöver alltid rekrytera, inom flera olika yrkeskategorier, säger de.

Taggar