Hoppa till innehållet
brannstrom-sterte-ltu Foto: Sofia Stridsman
Robert Brännström och Johan Sterte. Foto: Sofia Stridsman Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Ny rektors rådgivare i Skellefteå

Publicerad: 24 oktober 2016

Robert Brännström har utsetts till rektors rådgivare i Skellefteå för Luleå tekniska universitet.
– Det behövs någon som fungerar som en sammanhållande kraft inåt i verksamheten och som även kan representera Luleå tekniska universitet utåt på orten och i länet, säger rektor Johan Sterte.

Luleå tekniska universitet har ett stort utbud av utbildning och forskning i Skellefteå, med en spännvidd från träteknik till distribuerade datorsystem, datorgrafik, ekonomi och elkraftteknik.

– Eftersom vi har många institutioner med verksamhet i Skellefteå behövs en sammanhållande kraft, säger Johan Sterte, rektor vid Luleå tekniska universitet, som utsett Robert Brännström till ny rektors rådgivare i Skellefteå.

Glad över förtroendet

Robert Brännström är universitetslektor inom forskningsämnet distribuerade datorsystem och avdelningschef för avdelningen datavetenskap vid institutionen för system- och rymdteknik. Han är glad över förtroendet att nu också få ta sig an uppdraget som rektors rådgivare i Skellefteå. Han säger att det innebär att Luleå tekniska universitet får en tydlig kontaktperson i Skellefteå, både externt och internt.

– Jag har sedan tidigare engagerat mig i gemensamma frågor och får med denna utnämning en tydligare plattform att agera för hela Luleå tekniska universitet. Lokalt har vi fått positiv uppmärksamhet kring rektors uttalande att verksamheten vid universitetets samtliga orter ska utvecklas, säger Robert Brännström och tillägger:

– Rektors förre rådgivare, Gunnar Landsell, har gjort ett gott arbete tidigare och behovet av rollen har uppmärksammats under den period positionen varit vakant.

Har ett bra samarbete

Robert Brännström konstaterar att Luleå tekniska universitet och Skellefteå kommun har en positiv dialog vad gäller utveckla verksamheten i Skellefteå inom såväl grundutbildning och forskning som övrig samverkan och entreprenörskap.

Kristina Sundin Jonsson, kommunchef i Skellefteå, välkomnar utnämningen av Robert Brännström till ny rektors rådgivare.

– Skellefteå kommun har i många år haft ett nära och gott samarbete med Luleå tekniska universitet, och vi är glada att Robert Brännström nu utsetts till rektors rådgivare. På så sätt säkras att vår samverkan fortsatt utvecklas för vårt gemensamma bästa. Gunnar Landsell, som tidigare haft rollen som rektors rådgivare vid Luleå tekniska universitet i Skellefteå, har betytt oerhört mycket för samarbetet mellan kommunen och universitetet, säger hon.

I media:

Taggar