Hoppa till innehållet
Foto: Andreas Wälitalo
Luleå Big Air har vuxit sedan starten. I år hoppas arrangörerna på 6000 besökare. Foto: Andreas Wälitalo Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Prisat Big Air på lördag

Publicerad: 9 februari 2017

Tre fjolårssegrare är på plats och tävlar när LULEÅ BIG AIR avgörs nu på lördag den 11 februari. Dagen bjuder på ett fullspäckat program, med aktiviteter för besökare i alla åldrar.

Luleå Big Air anordnas för tredje året på universitetsområdet i Luleå. I år är rampen högre än någonsin – hela 22 meter – och står på en ny plats, mellan Teknikens hus och Kårhuset.

Tävlingen, som startar kl 17.00 den 11 februari, lockar flera toppnamn från i fjol, däribland Jonas Ruthberg, som vann klassen herrar alpint, Micael Lundmark, som tog hem klassen herrar snowboard, och Ida Sivander, segrare i damer alpint.

Legendarisk snowboardåkare

Liksom förra året kommer snowboardlegendaren Ronnie Andersson vara en av domarna.

Luleå Big Air är kostnadsfritt för besökarna och har vuxit till en folkfest, som erbjuder ett stort antal aktiviteter för alla åldrar. Big Air sänds via livestream på storbildsskärmar och på webben för nyfikna som inte kan vara på plats och följa tävlingen.

Luleå Big Air arrangeras av en fristående förening bestående av fyra studenter på Luleå tekniska universitet, som under hela året ägnar tid åt planering och genomförande av eventet. Luleå Big Air har funnits sedan 2015 och har sett en stark utvecklingskurva. 2016 hade antalet besökare ökat med mer än det dubbla, till 4000, och i år hoppas arrangörerna på 6000 besökare. 

Vinnare av kreativt pris

Studenterna bakom Big Air utsågs i torsdags till 2017 års mottagare av priset Creative Hero Awards, som delades ut på Norrbotten Media Week. Motiveringen lyder:
"Luleå Big Air-gänget vet hur man lockar tusentals människor till campus på Luleå tekniska Universitet. Genom att bygga ett 22 meter högt hopp mitt bland universitetsbyggnaderna bidrar de till att stärka universitetets och Luleås vinterprofil, big time. Inget annat event i Sverige kan erbjuda spektakulära åk i urban miljö och dessutom möjligheten att testa olika vinteraktiviteter."

För ytterligare information om Luleå Big Air, besök:
https://www.facebook.com/luleabigair
http://luleabigair.se

Taggar