Pressinbjudan till MassMin2008

Publicerad: 29 maj 2008

Mellan den 9 och 11 juni står Luleå tekniska universitet värd för en av världens största konferenser med gruvbrytning under jord som tema. Konferensen MassMin arrangeras vart fjärde år och gästas av världens främsta experter på exempelvis gruvbrytningsteknik, seismetik och säkerhet.

Det är The MassMin Organizing Committee som officiellt bjuder in till årets stora konferens i Luleå, att det blev just Luleå tekniska universitet som står som värd beslutades vid den förra konferensen som hölls 2004 i Santiago i Chile.

Den engelska termen ”mass mining” signalerar att det handlar om brytning under jord och det med hög produktion. På många håll i världen är underjordsbrytning i dag en högteknologisk och bitvis automatiserad verksamhet och metoderna, liksom säkerheten, utvecklas hela tiden.

Till MassMin 2008, som inleds måndagen den 9 juni i Kulturens hus i Luleå, kommer cirka 500 deltagare från snart sagt hela världen, liksom ett stort antal utländska journalister som arbetar såväl för bransch- som annan media.

Vi vill med denna pressinbjudan hälsa också svensk media välkommen till MassMin 2008.

Någon ackreditering i mer formell betydelse behövs inte, däremot får ni mer än gärna meddela vem/vilka av era medarbetare som kommer att närvara (se kontaktuppgifter längre ner). För tillgång till pressrum etc. krävs dock svenskt presskort utfärdat av Journalistförbundet.

På konferensens hemsida finns mer information om bland annat de utställningar och forskningspresentationer som kommer att genomföras i samband med konferensen, liksom programmet dag för dag, se länk.

Välkomna till Luleå och MassMin2008!

Upplysningar:

För frågor om själva konferensen, kontakta universitetslektor Håkan Schunnesson, tel. 0920-49 16 96 eller hakan.schunnesson@ltu.se

För mer allmänna frågor och för anmälan om deltagande, kontakta universitetets pressansvariga Lena Edenbrink, tel. 0920-49 16 22, 070-679 16 22 eller lena.edenbrink@ltu.se

Relaterade länkar