Bild; Final med tävling innehållande vatten och pingisbollar.
Det gällde att skjuta längst för att vinna.

Åttor från länet deltog i LTU-jakt

Publicerad: 24 maj 2011

En fartfylld tävling inom teknik och naturvetenskap hölls på LTU:s campus i Luleå på torsdagen då elever ur klass 8 från fem kommuner i länet besökte universitet. 8 olika stationer skulle de passera och avsluta med en blöt kanonad av pingisbollar.

Densitet, Astronomi, Tidsuppfattning, bra lungkapasitet var några ledtrådar som gavs inför de stationer som åttorna skulle passera. Det handlade om att lösa uppdrag på en rad olika stationer med spridning över hela campus. För att klara uppgifterna handlade det om teamwork, precision, bra minne osv. Det kanske mest uppmärksammade inslaget, som avgjordes i friska luften längs regnbågsallen var att bygga en konstruktion som kunde skjuta iväg en pingisboll med hjälp av kraft från 2 liter vatten.

Bild; Det gällde att förbereda noga
Konsentration och förberedelser viktiga. Foto Linus Lundqvist
Bild; Hur långt blev det?
Mätning av hur långt man kunde skjuta pingisbollen. Foto Linus Lundqvist
Bild; Och så var det dags för nästa lag
Och så var det dags för nästa lag. Foto Linus Lundqvist
Bild; Ivrigt påhejade av sina klasskamrater