Bild; Ramin Karim, dataföreningens ordföranden och Mikael Börjeson CDTs verksamhetsledare.
Mikael Börjeson CDTs verksamhetsledare t h får ta emot IT pris av dataföreningens ordförande Ramin Karim

CDT fick IT-pris vid näringslivsgala i Luleå

Publicerad: 13 maj 2011

Centrum för distansöverbryggande teknik (CDT) som tillhör Luleå tekniska universitet, fick på fredagen ta emot utmärkelsen ”Årets IT-organisation 2010”. Det är Dataföreningen Norrbotten som nominerat CDT och priset delades ut under näringlivsgalan på Kulturens hus i Luleå

Centrum för distansöverbryggande teknik vid Luleå tekniska universitet som tillkom i mitten av 90-talet har sedan dess framgångsrikt nått goda resultat och i motiveringen till utnämningen heter det bl a att CDT har;

”Bidragit till utvecklingen av nya tjänster och produkter som resulterat i ett flertal spin-off företag i regionen.  Årets IT-organisation har genom fokusering på forskning, innovation och nyttjande av ny teknik skapat potential att uppnå ett högt marknadsvärde i regionen som lett till att stärka regionens konkurrenskraft”.

Man lyfter även fram CDT:s internationella nätverk, samverkan med akademi och näringsliv liksom att årets IT-organisation även bidragit till att regionen uppmärksammats såväl i Sverige som Europa.