Hoppa till innehållet
Bild; Fler studenter till Luleå tekniska universitet
Fler studenter till Luleå tekniska universitet

LTU tangerar ”all time high” i rekrytering

Publicerad: 18 april 2011

Allt fler studenter fortsätter att söka sig till Luleå tekniska Universitet och det är en positiv trend. 3.236 studenter har sökt LTU i första hand inför höstterminen 2011, vilket är nästan 5% fler än höstterminen 2010. Luleå tekniska universitet har i år fått drygt 14% fler sökande till civilingenjörsprogrammen.

– Det är fantastiskt roligt att vi är så attraktiva och det är resultatet av hårt arbete som givit högre kvalité på vår forskning och utbildning, liksom en aktiv studentrekrytering, i hård konkurrens med andra lärosäten, säger Johan Sterte rektor för Luleå tekniska universitet.

Nästa steg är att verkligen se till att studenterna påbörjar sin utbildning i höst, påpekar han. Särskilt roligt tycker rektor att det är med ett positivt utfall för civilingenjörs- och ekonomutbildningarna.

- Ja det är mycket glädjande då vi har haft särskilt fokus på dessa under året, säger han.

Civilingenjörsutbildningarna har i år attraherat fler sökande än 2010. Dubbelt så många har sökt till civilingenjörsprogrammet Hållbar energiteknik jämfört med förra hösten. En kraftig ökning kan även noteras för Internationell materialteknik. Även civilekonom och högskoleingenjörsprogrammen har fått fler sökande, och ett högt söktryck gäller också till de förskollärar- och gymnasielärarutbildningar som LTU fått examensrätt till. Ett fortsatt högt söktryck gäller även för hälsa, media och musik.

Bild; Johan Sterte rektor vid Luleå tekniska universitet
Johan Sterte rektor vid Luleå tekniska universitet