TekFir1000.jpg
Teknik SM- vinnarna Harald Hernnäs, Fredrik Häggström och Andreas Nordin gratuleras i Centrumrestaurangen av Rektor Johan Sterte.

Spontanhyllning av SM-Teknikvinnare

Publicerad: 19 maj 2011

Centrumrestaurangen på LTU,lunchtid 12:00, någonting ligger i luften. Plötsligt hörs mansröster bland lunchgästerna först väldigt lågt: ”Hoogachaka, hoogachaka, hooga, hogga, hoogachaka och sedan allt starkare tills en hel maffig kör står längst fram i restaurangen. "I can´t stop this feeling...." fortsatte LTU-kören Snapsakademien och lyfte med sång fram de tre vinnarna från Teknik SM Fredrik Häggström, Harald Hernnäs och Andreas Nordin på scenen.

Där togs de tre vinnarna emot av stort  jubel och kraftiga applåder från andra studenter, lärare, personal och till och med universitetsstyrelsen var på plats. Rektor Johan Sterte hyllade de tre vinnarna stort för deras insats, att kamma hem segern i den prestigefyllda tävlingen Teknik-SM.

I och med att luleåstudenterna slog Lund med fem poäng blev Fredrik Häggström, Harald Hernnäs och Andreas Nordin Sveriges bästa tekniksstudenter 2011.

Tre gånger tidigare har ett LTU-lag varit i final i Teknik-SM, men då har det inte räckt ända fram. Den här gången gjorde det, det - och vilken rafflande seger

Pristagarna fick nu även ta emot blommor och presenter av Johan Sterte och folkets jubel.

- Jag vet att ni fick en pokal när ni vann Teknik-SM och en resa till Shanghai, men jag tyckte inte det räckte, ni var värda mer, därför grattis ! sade Johan Sterte.

Snapsakademin600.jpg
LTU-kören Snapsakademien hyllade pristagarna med spontansång
StoltRektor600.jpg
En stolt Rektor Johan Sterte gratulerar vinnarna i Teknik-SM.

De tre SM- vinnarna blev ordentligt hyllade i Centrumrestaurangen denna dag och sången från Snapsakademin gjorde succé.

- Tack så mycket, sade pristagarna samstämigt till gratulationerna.

Teknik-SM (Svenska Mästerskapen i Framtida Teknik) instiftades år 2000 och är den enda tävlingen där landets blivande ingenjörer och naturvetare får möjlighet att utmana varandra i framtida teknik. I år deltog mer än 400 studenter, fördelade på 140 lag, från 16 tekniska högskolor och universitet. Tävlingen arrangeras av Sveriges Ingenjörer i samarbete med bland annat Sandvik och Saab.

– Det var i absolut sista minuten av tävlingen som vi förstod att vi vunnit, inför sista momentet ledde vi med en poäng - och det gick vägen! säger lagledaren Harald Hernnäs.

Finalen, som gick av stapeln i Ingenjörshuset i Stockholm, var en av flera aktiviteter under Teknikdagarna som Sveriges Ingenjörer arrangerar 11-13 maj för att stimulera teknikintresset bland barn och unga

Rektor Johan Sterte är mäkta stolt över tre studenternas superseger.

– Jättekul! Jättekul att vi lyckades. Vi har varit i final tidigare - den här gången visade vi dem!  säger Johan Sterte.

– Det här är också en form av bevis för att våra utbildningar är konkurrenskraftiga. Vi står oss väl i konkurrensen, säger Johan Sterte.