Bild: Redan 2008 fick LTU-studenterna pris för sitt spel
Redan 2008 fick LTU-studenterna pris för sitt spel genom Swedish Game Award

Succé för dataspel skapat av studenter vid LTU

Publicerad: 26 augusti 2011

Studenter vid Luleå tekniska universitet som skapat dataspelet Magicka har tidigare fått flera utmärkelser för sitt spel och nu är spelet en riktig storsäljare. Genom det företag som studenterna startat, Arrowhead Game Studios AB, har man sålt mer än 800 000 exemplar och ligger därmed i speltoppen.

Enligt studentteamet som bildar Arrowhead är det blandningen av studenter inom LTU:s utbildningar spelutveckling, datorgrafik och scenografi som skapar en kreativ miljö. I den miljön har datorspelet Magicka utvecklats. 2008 vann teamet förstapris i Sveriges största spelutvecklingstävling Swedish Game Awards. Med siktet inställt på att skapa världens bästa spel har teamet nu nått en bra bit på väg.

Enligt tidningen Aftonbladet har Paradox, utgivaren av spelet, nyligen avslöjat att Magicka är en försäljningsframgång med ca 800 000 exemplar.

Läs mer i tidningen