Lulespexet
Lulespexet sätts varje år upp av studenter vid Luleå tekniska universitet. De skriver manuset, arrangerar låtar, bygger dekor och syr kostymer. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Lulespexet bjuder på vampyrföreställning

Publicerad: 23 april 2018

Bloddrypande spänning, kärlek, vänskap och en stor dos humor. Det var ledorden när Lulespexet i lördags hade premiär med föreställningen Vlad III Dracula i Aula Aurora på Luleå tekniska universitet.

– Det känns roligt att göra ett spex på vampyrtema. Det är väldigt aktuellt och har under de senaste åren kommit ut många filmer och tv-serier med det temat, säger Amanda Sällberg, samarbets- & marknadsföringsansvarig för Lulespexet.

Att spexet heter just Vlad III Dracula och inte bara Dracula beror på Lulespexets föreställningarna alltid baseras på historiska händelser. Vlad III Dracula var en tyrannisk härskare i 1400-talets Valakiet, nuvarande Rumänien, och har i folkmun kommit att kallas Dracula. Årets föreställning baseras på legenden som författaren Bram Stoker skrev i slutet av 1800-talet. Amanda Sällberg säger att det var extra roligt att skriva om Vlad III Dracula då det finns flera legender om honom och mycket som är osagt.

– Det lämnar utrymme åt oss att skämta och skriva ett underhållande manus med mer frihet. Dracula är även en karaktär som publiken kommer att känna igen, säger hon.

Varje år engagerar Lulespexet 65 studenter som under ett helt år arbetar för att skapa en spännande och humoristisk musikalteaterproduktion. De skriver manuset, arrangerar låtar, bygger dekor, syr kostymer och mycket mer. Spexet är populärt och ses av ungefär 2000 personer varje år.

– Vi har otroligt roligt ihop och vi blir ett tight gäng som tillsammans stolta står bakom den stora produktionen, avslutar Amanda Sällberg.