Öppet hus SRT
Studenter på civilingenjörsprogrammet i teknisk fysik och elektroteknik, från vänster Eric Sundäng, Björn Hagström och Christina Silfwerbrand. Foto: Linda Alfredsson Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Öppet hus för nyfikna blivande studenter

Publicerad: 10 oktober 2018

Institutionen för system- och rymdteknik visade upp sina utbildningar under Öppet hus vid Luleå tekniska universitet. På agendan stod såväl föreläsningar som utställningar.

Många nyfikna hade hittat till Luleå tekniska universitet på onsdagen. Som på beställning sken solen och gav extra lyster åt inramningen av årets upplaga av Öppet hus.

Vid Institutionen för system- och rymdteknik ges framför allt utbilningar inom det tekniska spektrat: civilingenjörsutbildningar i datateknik, teknisk fysik och elektroteknik och rymdteknik, högskoleingenjörsutbildningar i datateknik och datorspelsutveckling, kandidatprogram i systemvetenskap och digital tjänsteutveckling och en tvåårig utbildning i datornätverk.

Frågvisa besökare

I en monter för civilingenjörsprogrammet i teknisk fysik och elektroteknik, stod tre glada studenter redo att möta intresserade besökare.

– Den vanligaste frågan vi får är: Vad är teknisk fysik och elektroteknik? säger Björn Hagström.

Christina Silfwerbrand fyller i:

– En annan vanlig fråga är Vad blir jag? Teknisk fysik och elektroteknik är en väldigt bred utbildning, så det är svårt att svara på. Men vi informerar om att utbildningen ger just en bred grund och att du kan jobba inom väldigt många olika branscher.

Viktig mötesplats

Torbjörn Löfqvist är rekryteringsansvarig vid Institutionen för system- och rymdteknik. Även han är nöjd med dagen.

– Öppet hus ger oss en fantastisk möjlighet att visa upp vårt programutbud för förhoppningsvis nya studenter. Att blivande studenter dessutom får chansen att prata med studenter som redan pluggar här är extra givande, säger Torbjörn Löfqvist och tillägger:

– Om vi kan väcka någons nyfikenhet och intresse kring eftergymnasial utbildning har vi lyckats med vårt uppdrag.