Solen lyste när universitetet höll öppet hus

Publicerad: 10 oktober 2018

Utomhus lockade solen men desto mer intressant var det att vara inomhus den här dagen när 1600 elever besökte Luleå tekniska universitet under Öppet hus. En dag som var fylld med föreläsningar, utställningar och samtal för de förväntansfulla besökarna.

Knappt har årets studiestart passerat när aktiviteterna för att locka studenter till nästa års intag nu dragit igång. Öppet hus är ett årligt event där gymnasieelever och studerande på vuxenutbildningar från Norrbotten och Västerbotten besöker Luleå tekniska universitet för att få information och inspiration. Den positiva energin från studentambassadörerna gick inte att ta miste på när de träffade eleverna och svarade på frågor om studier och studentliv.

Föreläsningarna handlade bland annat om hur det är att plugga till civilingenjör, där olika studenter berättade om sina erfarenheter och gav några tips på vägen. Även alumner berättade om hur arbetet som ingenjör kan se ut.

Det bjöds också på aktiviteter som att konstruera och skriva ut en enkel 3D-modell, köra studenternas egenbyggda luftmotorfordon eller se flygande och terränggående robotar som själva kan navigera i tuffa miljöer.