Hoppa till innehållet
Johan Linton - Arkitektur, Luleå tekniska universitet
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Arkitekten Johan Linton bästa lärare 2019

Publicerad: 10 december 2019

Johan Linton är sedan 2012 ansvarig för undervisningen i arkitekturhistoria vid civilingenjörsprogrammet i arkitektur på Luleå tekniska universitet.

Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet instiftade priset år 2000 för att belöna ”berömliga lärargärningar, engagemang för studenterna och pedagogisk skicklighet”.

– Att möta studenterna på LTU i ett samtal om arkitektur och arkitekturhistoria har alltid varit enormt roligt och stimulerande. Ett sådant här erkännande är det finaste man kan få som lärare, och jag vill rikta ett varmt tack till Teknologkåren och studenterna för detta exceptionella och glansfulla pris, säger Johan Linton, universitetslektor vid Luleå tekniska universitet.

I motiveringen nämns bland annat att pristagaren med stort engagemang och hög kompetens fångar studenternas intresse med sina föreläsningar; gör sitt yttersta för att se studenternas perspektiv vilket leder till att de aldrig är rädda att ställa en fråga; vid kritik kan man alltid komma och veta att han tar det seriöst och direkt försöker att lösa problemet.

Johan Linton

Johan Linton, Universitetslektor

Organisation: Arkitektur, Arkitektur och vatten, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser