Hoppa till innehållet

Öppet hus lockade många

Publicerad: 1 oktober 2019

Musikhögskolan vid Luleå tekniska universitet öppnade upp sina dörrar för allmänheten och inbjudna gäster under tisdagen. Mer än 300 besökare från stora delar av norra Sverige fick ta del av allt från föreläsningar till dansimprovisation och radioworkshop.

– Vi tror att ett besök här hos oss är av avgörande betydelse vid elevernas val av utbildning. Vi vill ge så många som möjligt chansen att komma hit och därför anordnar vi årligen Öppet hus, säger Helene Ljungstedt, kommunikatör och arrangör för Öppet hus i Piteå.

Långväga besökare

Drygt 330 besökare från gymnasie- och folkhögskolor deltog under dagen. Merparten från Norr-och Västerbotten men även så långväga ifrån som Örnsköldsvik. Det fullspäckade schemat innefattade delar av all utbildningsverksamhet i Piteå. Till exempel kunde besökarna testa på sånglektioner, radiosändningar och improvisationsdans. Även en föreläsning med den tidigare studenten Lotta Möller, nu programledare på Rix Morgonzoo, erbjöds de inbjudna besökarna.

Helene Ljungstedt var glad över att så många besökte arrangemanget och hoppades få träffa många av besökarna igen.

– Förhoppningen är såklart att så många som möjligt blir sugna på våra utbildningar och kommer tillbaka som studenter.

Foto: Lars Andersson

Anton Ekholm, 18 år, estetlinjen musik, Furuhedsskolan, Kalix

– Det har varit bra och mycket att se. Så mycket att det blir svårt att hinna med allt. Det har varit kul att se lokalerna och utrustningen. Känns som en bra inblick i hur det är att jobba professionellt med till exempel radio. Mitt mål är att bli musiklärare och jag kommer gärna tillbaka hit och studerar.

Foto: Lars Andersson

Lina Högström Johansson, 17 år, Björknäsgymnasiet, Boden

– Dagen har varit väldigt trevlig och intressant. Det känns som att man hunnit lära sig mycket trots den korta tiden. En sådan här dag ger verkligen en bra inblick i verksamheten och jag kan absolut tänka mig att komma tillbaka hit som student.

Foto: Lars Andersson

Klara Strömberg, 17 år, Nolaskolan, Örnsköldsvik

– Jag tycker det här är en bra introduktion till skolan och det var kul att se balettlektionen. Jag känner mig inte säker på vad jag vill göra i framtiden men att studera här är såklart en möjlighet, det är en jättefin skola.

Taggar