Åttondeklassare från länet tävlade i teknik

Publicerad: 19 maj 2016

Under torsdagen kom cirka 150 åttondeklassare från Arjeplog, Boden, Luleå, Jokkmokk och Kiruna till Luleå tekniska universitet för att delta i Teknikjakten.

I teknikjakten tävlar eleverna i lag och löser uppdrag inom områdena naturvetenskap, teknik och matematik. Syftet med teknikjakten är att öka intresset för teknik, visa att teknik är roligt, och att visa att samarbete är viktigt för att lösa uppgifter. Studenter från Luleå tekniska universitet var med och guidade och peppade ungdomarna och det är en dag när många hejaramsor hörs på universitetsområdet i Luleå. Teknikens hus var samarbetspartner för arrangemanget.

De avslutande tävlingsmomenten genomfördes i universitetets ljusgård, där också vinnarna senare skulle koras (se bildspel och filmklipp).