BehavioSec
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Avknoppningsföretag prisades internationellt

Publicerad: 27 maj 2016

Avknoppningsföretaget BehavioSec som startades av före detta studenter vid Luleå tekniska universitet har uppmärksammats flera gånger de senaste åren. För en tid sedan fick företaget utmärkelsen Best FinTech Company in Europé för sin säkerhetsprogrammvara.

– Utmärkelsen är ett kvitto på att vi gör rätt saker. Det bevisar att finansindustrin som helhet har förstått att det beteendebiometri är framtiden. Vi har lyckats med att skapa en lösning som gör onlinetjänster säkrare samtidigt som det bidrar till en bättre användarupplevelse, eftersom slutanvändaren inte behöver göra något annat än han brukar, säger Olov Renberg, operativ chef för BehavioSec.

Företaget som startades av studenter vid Luleå tekniska universitet utvecklar och marknadsför en biometrisk säkerhetsprogrammvara som registrerar en användares beteende med avseende på bland annat tangentbordsrytm och mobila gester, och där programvaran slänger ut användare som inte uppfyller “normalbeteendet”.

– Vi omsätter hur användaren hanterar sin telefon och sitt tangentbord till ett ytterligare säkerhetslager för att förenkla och säkra online tjänster så som banker och liknande, säger Olov Renberg.

Avknoppningsföretaget hoppas att i framtiden även etablera sig på marknaden i Asien och USA. Planerna är att huvudkontoret ska vara kvar i Luleå.