Hoppa till innehållet
Cathrine Norberg
Cathrine Norberg, prorektor vid Luleå tekniska universitet. Foto: Tomas Bergman Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Cathrine Norberg ny prorektor

Publicerad: 30 april 2018

Cathrine Norberg, biträdande professor i engelsk språkvetenskap, blir ny prorektor för Luleå tekniska universitet.

Hon kommer tillsammans med rektor Birgitta Bergvall-Kåreborn och ställföreträdande rektor Pär Weihed att utgöra universitets nya ledningsteam.

– Cathrine Norberg har bred och lång erfarenhet av flera chefs- och ledaruppdrag inom akademin. Hon har en stark förankring i vetenskapssamhället, säger rektor Birgitta Bergvall-Kåreborn och fortsätter:

– Cathrine Norberg har ett starkt engagemang för kvalitetsutveckling av utbildning och forskning. Hon har lång erfarenhet av samarbete över ämnesgränser och har ett stort intresse för genus och jämställdhet, både i sin forskning och som ledare och chef. Med sitt stora engagemang och sin tydliga ledarstil kommer hon att bidra till universitetets framtida utveckling.

Cathrine Norberg har arbetat på Luleå tekniska universitet sedan 1994 och är sedan 2013 dekan för den filosofiska fakulteten vid universitetet.

– Jag är givetvis väldigt glad över att ha fått förtroendet att tillsammans med rektor, ställföreträdande rektor och övriga medarbetare och studenter få vara med och bidra till en god utveckling av Luleå tekniska universitets verksamhet. Jag vill fortsätta arbeta för att Luleå tekniska universitet ska vara ett lärosäte som samarbetar över ämnes- och fakultetsgränserna. Vi behöver ta vara på de fördelar vi har, det som gör oss unika jämfört med andra lärosäten. Jag vill också vara med och bidra till en öppen och respektfull kultur, som präglas av jämställdhet och jämlikhet på alla nivåer och inom alla verksamhetsområden, säger Cathrine Norberg.

I rekryteringsgruppen ingick rektor, prodekan, prefekt, kårordförande och HR specialist.

 

Kontakt

Cathrine Norberg

Cathrine Norberg, Professor, Prorektor

Telefon: 0920-492189
Organisation: Engelska med didaktisk inriktning, Pedagogik, språk och ämnesdidaktik, Institutionen för hälsa, lärande och teknik