Hoppa till innehållet
Prisceremonin 2023
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

De får universitetets priser 2023

Publicerad: 8 november 2023

Under prisceremonin 9 november uppmärksammade Luleå tekniska universitet personer som under det senaste året främjat kunskapsutveckling, pedagogik och utbildning.

Prisceremonin på Vetenskapens hus är en del av den akademiska högtidsveckan. Här presenterades årets mottagare av universitetets pedagogiska pris, utmärkelserna excellent och meriterad lärare samt priset för utvecklingsinsatser inom verksamhetsstödet.

– Våra lärare formar framtiden genom att forma dem som bygger framtiden. Bra lärare kan bidra till glädje, intresse, förståelse och självförtroende. Därför är jag både stolt och glad över att universitetet har så många kunniga och engagerade lärare, sa rektor Birgitta Bergvall-Kåreborn.

Många av pristagarna var glada och också rörda över att uppmärksammas. Priset för utvecklingsinsatser inom verksamhetsstöd uppmärksammar personal som annars verkar i bakgrunden.

- För att vår verksamhet ska kunna hålla hög kvalitet i utbildning och forskning behöver vi ett professionellt stöd. Priset för utvecklingsinsatser inom verksamhetsstödet ska synliggöra och lyfta betydelsen av de medarbetare som genom sina insatser, sitt engagemang och samarbete bidrar till hela universitetets utveckling, sa rektor Birgitta Bergvall-Kåreborn.

Dessutom delades det ut stipendier från Björn Wahlströms fond.
Region Norrbotten delade ut stipendier till minne av Elisabeth Holmgren och Swedbank delade ut ett stipendium till en student från Rune och Märta Ströms stiftelse.
 

Pristagare och stipendiater 2023: