De fick årets stipendium ur Rune Anderssons jubileumsstiftelse

Publicerad: 1 juni 2022

Efter två års uppehåll på grund av pandemin kunde äntligen stipendium ur Rune Anderssons jubileumsstiftelse delas ut igen. I år gick priset till fyra studenter på civilingenjör industriell ekonomi. Till hösten kommer studenterna att finansiera studier i Sydkorea med hjälp av stipendiet.

Mottagarna av 2022 års stipendium är William Alteryd, Elias Kristensson, Hugo Elofsson Eriksson och Oskar Kjellqvist.

Stipendiet om 60 000 kronor vardera delades ut i samband med en lunch i bagarstugan bredvid Wibergsgården av Karl Andersson, dekan för den tekniska fakulteten, Johan Frishammar, professor i entreprenörskap och innovation samt Anders Henriksson, sekreterare i Rune Anderssons jubileumsstiftelse. Oskar Kjellqvist kunde inte närvara under ceremonin.

Rune Anderssons jubileumsstiftelse vill skapa möjligheter för studenter vid Luleå tekniska universitet att genomföra en del av sin utbildning i länder med snabb ekonomisk utveckling.

Rune Andersson är donator och instiftare av Rune Anderssons jubileumsstiftelse. Han kom till dåvarande Högskolan Luleå som den först anställde 1971, efter civilingenjörsexamen från Chalmers i Göteborg. Han inledde sin karriär med att bygga upp det som kom att bli Luleå tekniska universitet. Han driver idag företagsgruppen Mellby Gård, en koncern bestående av bolag inom industri och handel.