180 Degrees Consulting i Luleå
Från vänster Marcus Öhman, Tobias Henriksson, Rasmus Fransson och Sara Larsson, från vänster längst fram Karin Isacsson, Lina Pettersson och Agnes Lindell Foto: Katarina Karlsson Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Ideell studentorganisation nominerades

Publicerad: 29 april 2016

Den ideella studentorganisationen 180 Degrees Consulting Luleå, som startades och drivs av studenter vid Luleå tekniska universitet, är den första studentorganisationen att bli nominerad till Luleå Business Awards.

– Det känns fantastiskt kul, särskilt eftersom vi är den första studentorganisationen någonsin att bli nominerad. Det är ett tecken på att det vi gör verkligen skapar värde för viktiga delar i samhället, säger Tobias Henriksson, student på industriell ekonomi och ordförande för 180 Degrees Consulting Luleå.

Studenterna arbetar ideellt

Idag är totalt 24 studenter vid Luleå tekniska universitet engagerade i 180 Degrees Consulting i Luleå. Majoriteten av studenterna kommer från civilingenjörsprogrammet industriell ekonomi och civilekonomprogrammet. Den ideella organisationen 180 Degrees finns över hela världen. I Luleå har den funnits i drygt ett år och redan nu har den nått enormt stora framgångar med sitt ideella koncept. De senaste sex månaderna har bolaget haft en tillväxt på 320 procent.

Bland annat har organisationen haft uppdrag åt BRY, Barns rättigheter, 1,6 miljoner klubben, Rädda Barnen i Luleå, Röda Korset Bodenkretsen, Mattecentrum i Luleå och Barncancerfonden Norra.

– Vi är extremt stolta över samtliga projekt och klienter som vi har fått möjlighet att arbeta med. Genomgående för oss är att vi försöker stödja de organisationer och föreningar som verkligen behöver hjälp att utveckla sin verksamhet, säger Rasmus Fransson, student på civilingenjörsprogrammet industriellekonomi.

Årets nykomling

Nu är organisationen nominerad till priset Årets nykomling, i evenemanget Luleå Business Awards som är ett samarbete mellan Luleå näringsliv och olika näringslivsaktörer i kommunen.  De två andra nominerade i den klassen är Clarion Sense och Glugg produktion.

– Ja, jag tror vi har en chans att vinna för att vi skapar en unik plattform där studenter, föreningar och företag i det lokala samhället jobbar tillsammans för att skapa ett bättre samhälle. Vi har en innovativ affärsmodell som levererar extremt högt värde till studenter, föreningar och företag, säger Tobias Henriksson.

Entreprenöriell studentkultur

För honom är det naturligt att just studenter vid Luleå tekniska universitet står bakom organisationen.

– Det finns ett stort engagemang och en entreprenöriell kultur bland studenterna på Luleå tekniska universitet. Studenterna här, har under åren byggt upp studenthälsan, en enorm nattklubb, ett helt fantastiskt sektions och föreningsliv och allt med en stor kopp engagemang och vilja. Universitetet har också ett brett utbud av olika utbildningar och studenter. Jag tror allt detta det är en nyckel till att just studenterna vid Luleå tekniska universitet har startat 180 grader, säger Tobias Henriksson.

Samarbetspartners i 180 Degrees Consulting i Luleå, är bland andra Handelsbanken, PWC, Nordiska bil, BDX och LTU Business AB.

Luleå Business Awards avgordes fredag 29 april och i klassen Årets vann Clarion Hotel Sense.