LTU_ltu
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Internationella studenter får stipendium

Publicerad: 4 juni 2020

Luleå tekniska universitet har beviljat nio internationella studenter ett stipendium. Stipendiet riktar sig till studenter som ska påbörja sitt andra år på något av universitetets internationella masterprogram.

Nio internationella studenter vid Luleå tekniska universitet har beviljats ett stipendium inför höstterminen 2020. Det handlar om studenter vid fem olika masterprogram: internationell affärsverksamhet, informationssäkerhet, geovetenskap, inriktning malmgeologi och miljögeokemi, rymdvetenskap och rymdteknik och väg och vattenbyggnad, inriktning jord- och bergbyggnad.

Medlen till stipendiet kommer från Utbildnings- och högskolerådet (UHR) som inrättat ett stipendieprogram riktat till särskilt kvalificerade tredjelandsstudenter, detta för att stärka de svenska universitetens attraktionskraft. Varje år beviljar UHR medel till universitet som i sin tur beslutar vilka studenter som får ett stipendium. Stipendiet innebär i det här fallet att studenterna får en nedsatt studieavgift för höstterminen.

Grattis till:

Mahmud Ahmed, masterprogrammet internationell affärsverksamhet

Khaled Ahmad Al Taha, masterprogrammet internationell affärsverksamhet

Masom Miah, masterprogrammet internationell affärsverksamhet

Wasim Subhan Shoudhury, masterprogrammet internationell affärsverksamhet

Munachi Emeribe, masterprogrammet informationssäkerhet

Umar Farooq, masterprogrammet informationssäkerhet

Nsioh Elvis Nkioh, masterprogrammet geovetenskap, inriktning malmgeologi och miljögeokemi

Vignesh Kottayam Viswanathan, masterprogrammet rymdvetenskap och rymdteknik

Mohammad Minhajur Ahmed, masterprogrammet väg och vattenbyggnad, inriktning jord- och bergbyggnad