LTU studenten Peter Vikström tog Sveriges fjärde guld i Paralympics. Foto: Scanpix

LTU student guldmedaljör i Paralympics

Publicerad: 12 september 2012

Peter Vikström tog sin Sjukgymnastexamen i januari i år vid Luleå tekniska universitet. Redan under studietiden hade han som mål att ta OS-guld och nu har drömmen gått i uppfyllelse.

Det var fredagen 7 september som Peter Vikström  tillsammans med Stefan Olsson, vann guldet i rullstolstennis när de utklassade det franska paret. På sjukgymnastikprogrammet på Luleå tekniska universitet där Peter Vikström avlade sin Sjukgymnastexamen i år, är gratulanterna många.

- Vi är fantastiskt stolta och glada. Och vi gratulerar till en otroligt bra insats i Paralympics, säger Jenny Röding, utbildningsledare på programmet Sjukgymnast.

Peter Vikström har tidigare ett silver från Peking 2008, och spelade i finalen för en vecka sedan lysande tillsammans med Stefan Olsson i dubbelfinalen i rullstolstennis och besegrade fransmännen Frederic Cattaneo/Nicolas Peifer med 6-1, 6-2 på bara en timme. Det uppger Radiosporten.

– Jag var grymt nervös när jag kom in på banan. Men så släppte det. Allt satt som det skulle. Samspelet mellan oss har funkat prickfritt hela veckan, och även idag. Det är helt grymt, sade den tidigare LTU- studenten Peter Vikström till Radiosporten efter segern.