Frida Nellros som fick NOAC.s teknikpris, en av flera LTU studenter som premierades under NOAC dagen. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

LTU studenter och anställda får NOAK priser

Publicerad: 19 november 2009

Flera priser gick till studenter och anställda vid Luleå tekniska universitet i samband med Norrbottensakademins NOAC dag i Boden på torsdagen. Teknik, Ekonomi, Pedagogik, Hälsovetenskap och Musik är ämnesområden där LTUs studenter premieras. Två anställda fick dela på NOACs forskar pris.

Frida Nellros är namnet på en student vid LTU som av Norrbottensakademin får ta emot årets teknikpris. Hon ingår i det forskningsförberedande Research Trainee programmet och i motiveringen heter det bl a ”Hon är en person med stort driv, tar många initiativ samt har goda ledaregenskaper. Hennes studieresultat är mycket goda med högsta betyg i de flesta kurser”

Bild på NOAK ekonomipristagare Josefin Wäppling-Bernardzon och Niklas Sandin
Niklas Sandin och Josefin Wäppling-Bernardzon. Foto Anna Lantz

Josefin Wäppling-Bernardzon och Niklas Sandin får dela på akademins ekonomipris. ”De har under sin studietid visat prov på bredd i sina intresseområden såväl som framåtanda och engagemang i sina studier” heter det bl a i motiveringen.

Fredrik Sommarregn fick ta emot NOAKs pedagogikpris och i motiveringen heter det bl a att han är en värdig pristagare ”dels beroende på det kreativa valet av ämnesområde för examensarbetet och dels för att han visar på en ämnesbredd innefattande såväl teknik som humaniora”. Hans examensarbete handlar bl.a. om gymnasieelevers uppfattning om religion och religiositet.

Ann-Sofie Forslund får ta emot NOACs Hälsovetenskapliga pris för sitt examensarbete i ämnet omvårdnad och i motiveringen heter det bl a att ”den kvalitet som genomsyrar hela examensarbetet och genomförd examination skapar en välmotiverad grund till att” NOACs pris går till henne. Hennes examensarbete handlar bl a om förebyggande arbete hos personer med diabetes.

NOACs pristagare i ämnet Musik, fick under ceremonin i Boden medverka musikaliskt i programmet. Han heter Jonas Eriksson och fick akademins pris för ”lysande”studier i utbildningen konstnärlig kandidat och i motiveringen heter det bl a att ”han är en fenomenal gitarrist, sångare och låtskrivare som säkert kommer att låta höra talas om sig. Jonas har ett starkt personligt uttryck som alltid kommer till sin rätt oavsett spelsammanhang”.

Norrbottensakademin delade även ut forskarpris till Ulrika Bergmark och Sari Roininen som vi uppmärksammat i en separat artikel