Kvinno lexikon
De tre forskarna vid Luleå tekniska universitet Anna Nordenstam, professor i svenska med didaktisk inriktning, Josefin Rönnbäck, lektor i historia och Caroline Graeske, biträdande professor i svenska med didaktisk inriktning är skribenter i Svenskt kvinnobiografiskt lexikon. Foto: Luleå tekniska universitet Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Luleåforskare skribenter i Svenskt kvinnobiografiskt lexikon

Publicerad: 7 mars 2018

Varför finns så få kvinnliga konstnärer, filosofer, vetenskapsmän, politiker eller författare? Eller bygger denna vår föreställning på en bristfällig dokumentation av kvinnors gärningar? I befintliga biografiska lexikon, som är källan till vår gemensamma historiebeskrivning, är kvinnor starkt underrepresenterade. Nu får dessa, för vår historia så betydelsefulla kvinnor, en ny chans, genom ett särskilt Svenskt kvinnobiografiskt lexikon, SKBL som publiceras, on-line.

Svenskt kvinnobiografiskt lexikon, förvaltas av SWE-CLARIN och kommer att lanseras torsdag den 8 mars kl. 15.00. Då kan ni läsa mer i denna artikel om vad våra skribenter bidragit med.