Ahmed Elragal
Ahmed Elragal, professor i informationssystem och examinator på kursen i affärssystem. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Ny kurs ger studenter unika kunskaper

Publicerad: 27 mars 2019

Ett akademiskt avtal mellan SAP och Luleå tekniska universitet har resulterat i en ny kurs på systemvetarprogrammet: affärssystem – ERP. – Få universitet lär ut det här eftersom det krävs väldigt specifik kompetens, kompetens som finns på vårt universitet, säger Ahmed Elragal, professor i informationssystem och examinator på kursen.

SAP är ett internationellt företag som levererar affärssystem, så kallade ERP-system (Enterprise Resource Planning). Ett ERP-system är en programvara för informationshantering, en serie applikationer som hjälper företag och myndigheter att hantera olika affärsprocesser. Enterprise-system är stora, komplexa och sofistikerade system och ett av många nyckelområden som studenterna i systemvetenskap bör känna till. Ahmed Elragals är expert inom området och han gläds över att nu kunna erbjuda kursen.

– Vi har tecknat ett akademiskt avtal med SAP och därmed blivit medlem i University Alliance Program (UAP) och det kvalificerar oss att använda SAP:s programvara och teknologi, såväl i undervisning som forskning, säger Ahmed Elragal.

Unik möjlighet för studenter

Enligt Ahmed Elragal finns det flera anledningar till varför Luleå tekniska universitet är den perfekta platsen för kursen i affärssystem. Universitetet strävar efter toppmoderna utbildningar och bör därför omfamna den senaste tekniken. Och om de utexaminerade studenterna får med sig unika kunskaper stärks deras konkurrenskraft vilket skapar nya möjligheter.

– Jag är säker på att några av studenterna kommer få praktikplats eller jobb inom det här ämnesområde just tack vare att de har den här kusen i sitt cv. Dessutom bidrar vi som universitet på ett postivit sätt till marknaden eftersom det råder brist på personer med specifika färdigheter inom SAP ERP, säger Ahmed Elragal.