Hoppa till innehållet

Öppet hus lockade nyfikna ungdomar

Publicerad: 20 november 2023

Den 16 november bjöd Luleå tekniska universitet in till öppet hus. Närmare 1600 ungdomar från olika delar av landet deltog. Det blev en mycket lyckad och uppskattad dag med föreläsningar, mässa och andra roliga aktiviteter som självkörande bilar, glasstillverkning och pulsmätning.

Öppet hus bjöd in nyfikna ungdomar till campus Luleå, var samtliga campusorter fanns representerade. Syftet med dagen är skapa intresse för våra utbildningar, visa vår verksamhet och inleda en relation med de presumtiva studenterna, att visa på den bredd Luleå tekniska universitet har och att universitet är inkluderande med fin gemenskap.

Gymnasieelever kom bussandes från Skellefteå, Boden, Piteå, Arvidsjaur, Älvsbyn, Kalix, Pajala, Övertorneå, Haparanda, Jokkmokk och Luleå. Särskild inbjudan med erbjudande gick ut till gymnasieskolor, värnpliktiga och vuxenutbildningar i Norrbotten och norra Västerbotten. Ett antal ungdomar från södra Sverige deltog även på Öppet hus.

Fullspäckat program

Under dagen bjöds ungdomarna på inspirerande föreläsningar av våra studenter, var de informerades om skillnad på universitetet och gymnasiet, universitetets studentliv, fördelarna med att studera i Norrbotten och möjligheter att kombinera elitidrott med studier. Föreläsningarna varvades så att besökarna hade möjlighet att gå på allt som erbjöds.

De bjöds även in till en mässa var alla utbildningar fanns representerade, bemannade av studenter och personal från programmen. Mässan innehöll även studentrelaterad information som exempelvis studievägledare, Stil, kårer, sektioner och föreningar.  

Lärare och studievägledare hade under dagen en egen träff för att få och dela information samt möjlighet att bygga nätverk med varandra och träffa universitetets studievägledare och studentrekryteringen.