Det segrande laget Team LTU. Foto Håkan Sundkvist

Osannolika Team LTU vann Yukigassen igen

Publicerad: 18 februari 2010

Efter en hård campusturnering i snöbollssporten Yukigassen, arrangerad av studenter vid Luleå tekniska universitet, står det klart att det återigen är Team LTU som bär hem bucklan. Förutom buckla blev vinsten en resa till nordiska mästerskap i Vardö i Nordnorge i mars. Laget vann hårfint, tätt följt av UV Rugby som var första lag att ta hem poäng i campusmästerskapen

Bild på André Fredberg och Juliet Namuleme
Juliet lovar André Fredberg och de andra i laget champange efter segern.

- Så fort jag såg André ta flaggan så kändes det som att flyga bland änglarna i himlen. Jag älskar att vinna och jag bestämde med laget att ifall vi vinner ska jag bjuda på champagne eftersom jag fyller år när vi är i Japan, säger Juliet Namuleme en av spelarna i Team LTU.

Eftersom laget vann tävlingen i fjol så får de nu först åka till Japan och delta i VM i Yukigassen. I och med dagens vinst så får de också resa till Nordnorge och delta i Nordiska mästerskap i Vardö mellan 17 och 21 mars. Och givetvis, icke att förglömma, så är det ju Svenska mästerskap i Luleå kommande helg, lördag och söndag i Luleås södra hamn. Så det blir många angenäma åtaganden för Team LTU den närmaste tiden.

- Vi kommer att köra i SM också så vi är väldigt laddade inför det och inför VM i Japan, säger Juliet Namuleme.

 

Bild. Stilstudie av Team LTU i slutkampen
Stilstudie av Team LTU i slutkampen

Bild på de finska domarna
De finska domarna funderar

Bild. Dimmig segeryra
Dimmig segeryra

Bild. Bucklan tas emot
Bucklan tas emot