På lördag avgörs LTU Big Air i vårvintervädret

Publicerad: 3 april 2019

Den 6 april är det för femte året i rad dags för Luleås stora folkfest vintertid. LTU Big Air som arrangeras av studenter vid Luleå tekniska universitet bjuder under lördagen på akrobatiska skid- och snowboardtrick och vinteraktiviteter för alla åldrar.

– Det här är en av de största tävlingarna i sitt slag i Sverige. Vi vill leverera det bästa Big Air-evenemanget hittills och en dag fylld med roliga aktiviteter och spänning på universitetsområdet, säger Geoffrey Taylor, en av Luleå tekniska universitets studenter som är med och arrangerar LTU Big Air.

Förra året lockade hopptävlingen – Sveriges största Big Air-tävling i en stadsmiljö - 8000 besökare. Studenterna som ordnar eventet hoppas att vårvintervädret och de duktiga åkarna som anmält sig gör att de slår publikrekordet från tidigare år. Unikt för i år är det nya tävlingskonceptet head-to-head där åkarna ställs mot varandra, en mot en, i en elimineringsduell på den 22 meter höga rampen.

– Det gör att det blir enklare för publiken att hänga med i hur vinnaren utses och vi får mer tempo i tävlingen. Vi kommer också ha en rail där besökare som har med sig skidor eller snowboard kan åka, säger Geoffrey Taylor.

Under hela dagen den 6 april kommer det på eventområdet bland annat finnas möjlighet att flyga helikopter, testa sina ishockeyskills eller besöka några av utställarnas montrar. För hungriga och törstiga finns en utebar och flera olika matalternativ.

Anmälningen till tävlingsklasserna snowboard och alpin samt studentklassen hålls öppen ända fram till tävlingsdagen.

Om arrangemanget

LTU Big Air, som blivit en av Sveriges största hopptävlingar för skid- och snowboardåkare, arrangeras av en fristående förening bestående av fem studenter på Luleå tekniska universitet. LTU Big Air har funnits sedan 2015 och har vuxit stort sedan dess, från knappa 2000 besökare första året till 8000 i fjol. Tävlingsrampen och alla kringaktiviteter är samlade till universitetsområdet på Porsön i Luleå. Studenterna som driver evenemanget är Geoffrey Taylor, projektledare, Alex Maxe, marknadsansvarig, Tim Engqvist, ekonomiansvarig, Tim Snell, sponsoransvarig och Joakim Linde, logistik- och tävlingsansvarig.

Taggar