Jerker Delsing
Jerker Delsing, Luleå tekniska universitet. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Prestigefullt uppdrag för Delsing

Publicerad: 26 maj 2020

Jerker Delsing, professor i elektroniksystem vid Luleå tekniska universitet, har utsetts till vice ordförande för Artemis Industry Association.

Jerker Delsing ser fram emot sitt nya åtagande. Han hoppas att Artemis ska fortsätta sitt arbete med att främja forskning och innovation inom mjukvaruteknik för automatisering och digitalisering. Och att det industriella och akademiska deltagandet i nationella och europeiska roadmaps för mjukvaruteknik utvidgas.

– Artemis har också en viktig roll att spela när det gäller politisk förståelse för vikten av mjukvaruteknik i vårt samhälle. Programvara är den viktigaste delen av automatisering och digitalisering, det ingår i nästan allt vi gör, från enkel temperaturreglering i ett rum till självkörande fordon och deras roll i autonoma transportsystem, säger Jerker Delsing.

– Utifrån en bredare förståelse måste vi också inkluduera och säkerställa underhåll, utveckling och säkerhet för progamvaror och teknologier.

Som en del av Artemis presidium kan Jerker Delsing fortsätta att kombinera sina erfarenheter från internationella forskningssamarbeten med forskningen vid Luleå tekniska universitet.

– Mitt nätverk resulterar redan i att vi efterfrågas till högprofilerade projekt. Jag hoppas att det här ytterligare kan bidra till att bygga upp universitets rykte som en stark och pålitlig kompetenspartner till industrin, avslutar Jerker Delsing.