David Sundström
David Sundström, näringslivschef i Piteå kommun prisas för framgångsrika samarbeten mellan näringsliv i kommunen och Luleå tekniska universitet. Foto: Katarina Karlsson Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Prisad för samverkan näringsliv - akademi

Publicerad: 25 november 2016

David Sundström, näringslivschef i Piteå kommun prisades av Luleå tekniska universitet för att vara den kommun i Norrbotten som lyckats etablera flest samarbeten mellan näringsliv och akademi år 2016.

–Det här var ju jättekul. Vår ambition är att visa företagare att vi har ett universitet som företagen kan ta hjälp av. Numera presenterar vi dessutom detta som en produkt till företagen. Tidigare hade vi direkta samarbeten med olika ämnesföreträdare men nu kan vi hänvisa företagen direkt till LTU Business som sköter sådant. Till nästa år ska vi bli ännu bättre. Då ska vi i Piteå kommun, femdubbla antalet etablerade samarbeten mellan Luleå tekniska universitet och företag, sade David Sundström.

Det var i samband med att Norrbottens näringslivschefer träffade universitetsrepresentanter och affärsutvecklare från LTU Business för att diskutera ökade samverkansmöjligheter, som priset delades ut. Syftet med samverkan är att åka universitetets samverkan med små och mellanstora företag i regionen. Priset gick till den kommun som lyckats förverkliga flest sådana samarbeten under 2016.