samuelseminarium
Lars- Åke Johansson och Martin Rydmark presenterade sin forskning vid seminariet. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Stort intresse för framtidens rehabilitering

Publicerad: 26 oktober 2020

När projektet Samuel bjöd in till seminarium med namnet Rehabilitering i hemmet 2.0 var intresset stort. I covid-19-tid delta från andra delar av landet.
– Jättekul. Vi hade totalt 86 anmälda, säger Per-Olof Egnell, projektledare.

Inbjudna till seminariet var personer med behov av rehabilitering, chefer och personal som arbetar med rehabilitering inom hälsa, vård och omsorg samt forskare och företag.
Två av föreläsarna var Martin Rydmark, professor vid Göteborgs universitet och Lars- Åke Johansson, vd för Alkit Communications, som talade om sin forskning kring rehabilitering och hur ny teknik kan användas.

Syftet med seminariet var att ge en övergripande bild av möjligheterna med rehabilitering i hemmet med hjälp av ny teknik och ha inledande diskussioner om hur området kan utvecklas ytterligare.
– Dagens digitala plattformar skapar helt nya möjligheter till individbaserad rehabilitering i hemmet, säger Per-Olof Egnell.

Ger nya möjligheter

Rehabilitering i hemmiljö ger möjlighet till ökad kontinuitet och har visat positiva effekter för personer med behov av rehabilitering och med diagnoser/tillstånd som stroke, hjärtsvikt, KOL samt för fallprevention.
– Rätt nyttjat skapar de digitala plattformarna möjligheter att ge fler möjlighet till sammanhållen rehabilitering, säger Per-Olof Egnell.

Målet för seminariet var att identifiera ett antal intressanta utvecklingsområden som har potential att bli framtida samverkansprojekt.
Per-Olof Egnell, verksamhetsledare är nöjd efter seminariet.
–Det fungerade bra och visar att det finns behov och intresse att diskutera den här   frågan.
Det här var första seminariet i en serie på tre. Nästa är planerat till den 11 november.

Per-Olof Egnell

Per-Olof Egnell, Verksamhetsledare