Tal och prisutdelning vid högtidlig avslutningsceremoni

Publicerad: 21 januari 2020

Trots årstiden hölls Islossningen vid Luleå tekniska universitet i januari. Det är namnet på avslutningsceremonin som hålls två gånger om året.
– I den ena gruppen var det drygt 70 sjuksköterskestudenter och 20 röntgensjuksköterskestudenter som tackades av, säger Åsa Engström, professor i omvårdnad.

Aula Aurora var fullsatt när prorektor Per Weihed och kårordförande Axel Lindgren höll i ceremonin. Birgitta Lindberg, biträdande professor i omvårdnad, höll tacktal till alla studenter och sedan delades det ut priser.

Maria Tapani och Jeanette Villson fick ta emot priset för bästa examensarbete på sjuksköterskeprogrammet. Deras arbete har titeln ”Personers upplevelser av existentiell smärta vid obotlig sjukdom”. Det delades ut av Åsa Engström, professor och ämnesföreträdare i omvårdnad.

Bankett på kvällen

Universitetsadjunkten Johan Kruse höll tacktalet till studenterna vid röntgensjuksköterskeprogrammet. Priset bästa examensarbete gick till Jenny Narvesjö och Cajsa Björnström, med titeln ”Kollega eller konkurrent? En enkätstudie om beskrivande radiografers yrkesroll”. Prisutdelare var utbildningsledare Katarina Leijon-Sundqvist.

Vid en tidigare ceremoni samma dag hade även studenterna från fysioterapeutprogrammet tackats av. Då fick Fanny Hansson priset för sitt arbete ”Lutningen och löparskons påverkan på muskelaktiviteten i nedre extremitet och bål vid utförslöpning. En pilotstudie”. Prisutdelare var utbildningsledare Tommy Calner. Under den ceremonin avtackades även förskollärarstudenter.

Till kvällen blev det bankett för studenter och deras inbjudna gäster.