Fackeltåg lyste upp mörkret

Publicerad: 1 december 2016

Första december var det dags för Luleå tekniska universitets traditionsenliga ”Ljus i mörkret”. För sjunde året i rad fick studenter och personal äta lussebullar och lyssna på manskören Snapsakademien medan facklor och marschaller lyste upp Regnbågsallén.

Tidigt på morgonen under den mörkaste månaden på året tågade Snapsakademien längs den marschallupplysta Regnbågsallén på Luleå tekniska universitet. De sjöng klassiska julsånger och hundratals personer var där för att lyssna en stund innan de skingrades för dagens föreläsningar, möten och arbetsuppgifter.

– Det är jättemysigt och jag älskar Snapsakademien. Det är också trevligt att marschallerna och eldarna lyser under hela december, säger Tove Wireby som studerar till fysioterapeut.

Trots regnet tidigare i veckan hade snön hunnit lägga ett vintrigt täcke över universitetsområdet och ramade in arrangemanget. Jennie Hägg Wilhelmsson, chef för Career Center på Luleå tekniska universitet och en av dem som hållit i trådarna inför fackeltåget.

– Ljus i mörkret är en stämningsfull tradition som vi hoppas skänker lite ljus till våra studenter och anställda den här tiden som annars kan vara mörk och motig, säger hon.

Jennie Hägg Wilhelmsson

Hägg Wilhelmsson, Jennie - Chef studentservice